250 gram oda ısısında tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince un
1 çay kaşığı kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
2 adet yumurtanın akı
Çörek otu, susam
Tereyağını büyük bir kabın içine alın. Yoğurt, ayçiçeği yağı, şeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Kabartma tozu ekleyip tekrar karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin. Simitleri yumurta akına bulayın. Bir kısmını susam bulayın. Diğerlerinin üzerine de çörek otu serpin. Simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırında 10 dakika bekletip ılındıktan sonra servis yapın.