Sofra
Ağızda dağılan tarifleriyle kurabiyeler çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Hele de çikolatalı olursa ayrı bir lezzetli oluyor. Beyaz ve bitter çikolatalı kurabiye tarifi...

44 Adet
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata

    1 paket (80 gramlık) bitter çikolata

    200 gram oda sıcaklığında tereyağı

    1 su bardağı pudraşekeri

    Yarım su bardağı tozşeker

    3 adet yumurta

    3 adet limonun rendelenmiş kabuğu

    Üç buçuk su bardağı un

    1 tatlı kaşığı mısır nişastası

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    3 çorba kaşığı kakao

Beyaz çikolata ve bitter çikolatayı bir bıçakla ince kıyıp kenara alın. Tereyağı, pudraşekeri ve tozşekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine yumurta ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyip yeniden çırpın. Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ekleyin ve elinizle yoğurun. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına beyaz çikolatayı, diğer parçaya kakao ve bitter çikolatayı ekleyip yoğurun. Beyaz hamurda cevizden daha küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Çikolatalı hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında13-14 dakika pişirin.