Aşureli Tart Tarifi

Aşureli Tart
  • 10 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,50
  • Orta

Malzemeler

    Hamur için:
    150 gram tereyağı
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 su bardağı pudraşekeri
    1 çay bardağı buzlu su
    2 su bardağı un
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 çay bardağı toz antepfıstığı
    Bir tutam tuz
    İçine:
    2 paket hazır aşure karışımı
    3.5 su bardağı süt
    Dondurma

Aşureli Tart Yapılışı

Derin bir kaba tereyağı, yoğurt, pudraşekeri ve tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin. TartTart kelimesinin anlamı için tıklayınız " Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (poşetin tamamını 3.5 su bardağı süte ilave edin. Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın). Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın. Dondurma ile birlikte servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA