Keşkül Tarifi

Keşkül
  • 6 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Keşkül Yapılışı

BADEMİN kabukları soyulacak kıvama gelene dek sıcak suda bekletin. Sudan alıp kabuklarını temizleyin.
Rondodan geçirip un haline getirin. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Ertesi gün kalan 5 su bardağı süt, tozşeker, pirinç unu ve nişastayı tencereye alın. Kaynayana dek devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca sütlü badem karışımını ve vanilyayı ekleyin. 5 dakika devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra servis tabaklarına pay edip soğumaya bırakın. Kıyılmış ceviz, antepfıstığı ve bademle süsleyip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA