Kazandibi Tarifi

Kazandibi
  • 6 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

    250 gram tavuk göğsü
    7 su bardağı süt
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    Yarım çay kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı nişasta
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı pirinç unu

Kazandibi Yapılışı

Tavuğu 10 dakika haşlayın. Diğer taraftan süt, tozşeker ve tuzu bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Tavuk
haşlandıktan sonra sudan alıp, blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin ve blenderden geçirip yeniden ocaktaki süte ilave edin. Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta un ve pirinç ununu karıştırın. Sütten 1 kepçe alıp, karışıma ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş sütlü karışıma ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın. Daha sonra bir tepsiye döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup, yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin. Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın. Kazandibini 1 gün buzdolabında dinlendirin. Kare şeklinde kesip, servis tabağına yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
Aşçının notu: Kazandibinin ateşte dibinin tutması çok önemli. Tepsinin yanlarına kaşık batırarak vurulduğunda tepsinin tok ses çıkarması, dibinin tuttuğunun göstergesidir. Eğer tepsiden madensel sesler geliyorsa, dibi henüz tutmamış demektir. Dibi tutmayan kenardan da tok bir ses gelinceye kadar, tepsiyi hiç oynatmadan ateş üzerinde tutmaya devam edin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer kazandibi Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA