Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç
  • 6 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

    5 çorba kaşığı pirinç
    10 su bardağı+1 su bardağı süt
    Bir tutam tuz
    1 su bardağı tozşeker
    1/4 su bardağı nişasta
    3 adet yumurta sarısı

Fırın Sütlaç Yapılışı

Pirinci bol suyla 3-4 kez yıkayıp, suyunu süzün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin ve 1 saat dinlendirin. İçine bir tutam tuz katılmış 10 su bardağı sütü kaynatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip ağır ateşte ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Sonra şekeri ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Nişastayı kalan 1 su bardağı süt ile iyice ezin ve kaynamakta olan süte azar azar yedirerek ekleyin. Karışım koyulaşıncaya dek pişirin. Ilıtılmak üzere ateşten alın. Yumurta sarılarını bir küçük kapta çırpın. Ilınmış sütlaçtan birkaç kaşık alarak yumurtaya yedirin. Sonra bu yumurtalı karışımı sütlaca ilave edin. Güveç fırın kaplarına sütlacı koyup, kızgın fırında üzerini kızartın. Soğuyunca servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA