Ali Paşa Pilavı Tarifi

Ali Paşa Pilavı
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,00

Malzemeler

Ali Paşa Pilavı Yapılışı

Öncelikle köfte için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Sonrasında köfteleri minik misketler şeklinde yuvarlayıp una bulayın. Bir tavada Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritip içine köfteleri ekleyerek kızartın. Daha sonra aynı tavanın içine domatesi, tuz ve karabiberi alıp sos koyulaşana kadar köfteleri pişirin. Pilavı hazırlamak için; erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı'da pirinçleri şeffaflaşana dek kavurun. Ölçülü suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendirin. Pilavı ortası delikli bir kaba alıp şekillendirin ve servis tabağına ters çevirin. Ortasına köfteleri doldurup üzerine maydanoz serperek servis yapın.

Detaylar için tıklayınız

Aşçının notu: Püf noktası: Köftelerin sulanmaması için, köfteleri kızarttığınız yağın iyice ısınmış olması gerekir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Alipaşa Pilavı Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA