Sebzeli Çömlek Kebabı Tarifi

Sebzeli Çömlek Kebabı

Malzemeler

Sebzeli Çömlek Kebabı Yapılışı

Fasulyeyi temizleyip ikiye bölün. PatlıcanPatlıcan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Patlıcangillerin örnek bitkisidir. Anavatanı Hindistan olan patlıcan, patates ve domatesin de akrabasıdır. Orijinal adı Hint kökenli "vatin - ganah" olan patlıcan, Arapça "badincan", Farsça "patengan" olarak adlandırılıyor. Akdeniz ve Uzak Doğu...", kabakkabak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Kabakgillerin örnek bitkisidir. Kabağın anayurdunun Kuzey Amerika olduğu kabul edilir. Kabak taze sebze olarak kullanılmasının yanı sıra kurutularak da tüketilir. Bazı yörelerde kabak çiçekleri dolma yapımında kullanılır. Satın alıp saklarken:...", havuçhavuç kelimesinin anlamı için tıklayınız "HAVUÇLU FARKLI TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Zeytinyağlı Havuç Havuçlu Pilav Portakallı Soğuk Havuç Çorbası Karamelize Havuç Göz alıcı turuncu rengiyle dikkat çeken ve 5000 yıl önce mutfaklara girdiği belirlenen havuç, 16. yüzyılın..." ve domatesi küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. Tüm sebzeleri geniş bir kaba alın. Üzerine et, Teremyağ, sarmısaksarmısak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zambakgiller familyasından olan sarmısak, soğanın da yakın akrabasıdır. Kökenine dair farklı inançlar bulunsa da yaygın inanç, anayurdunun Orta Asya kıtası olduğu yönünde. Arkeolojik kayıtlardan Sümerler'in sarmısağı bildiği ve ilaç olarak...", tuz ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ekleyip karıştırın. Malzemeyi orta boy güveçkaplarına paylaştırın. Hamuru için tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice yoğurun. Güveç kaplarınızın sayısı kadar parçaya bölün ve güveçlerin ağzından biraz daha büyük açın. Her parçayı bir güvecin üzerine kaptın. Açılmasını önlemek için kenarlarını bastırın. Güveçlerin üzerini önce pişirme kağıdı sona alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Üzerindeki kağıt ve folyoyu alıp yeniden fırına verin ve 15 dakika daha pişirin. 10 dakika dinlendirip, servis yapın.

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer sebzeli çömlek kebabı,teremyağ Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA