Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Yapılışı

Pirinci tuz eklenmiş sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp iyice yıkayın ve kenara alın. Teremyağ'ı bir tencereye alıp eritin ve eti ekleyip yumuşayana dek kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip rengi dönene dek kavurmaya devam edin. Üzerine jülyen doğranmış havuçhavuç kelimesinin anlamı için tıklayınız "HAVUÇLU FARKLI TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Zeytinyağlı Havuç Havuçlu Pilav Portakallı Soğuk Havuç Çorbası Karamelize Havuç Göz alıcı turuncu rengiyle dikkat çeken ve 5000 yıl önce mutfaklara girdiği belirlenen havuç, 16. yüzyılın..." ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Pirinci ilave edip saydamlaşana dek kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ekleyin. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!
Aşçının notu: Pilavınıza küçük bir dokunuşla farklı bir tat eklemek için 1 su bardağı süzme yoğurdu biraz suyla çırpıp pilavın üzerine gezdirin. 2 çorba kaşığı Teremyağ’ı kızdırıp bir dal biberiye yaprağı ilave edin. Yoğurdun üzerine ekleyerek servis yapın

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA