Limon Soslu Kek Tarifi

Limon Soslu Kek

Malzemeler

Limon Soslu Kek Yapılışı

Yumurta ve pudra şekerini derin bir kapta açık sarı bir renk alana dek çırpın. Oda sıcaklığındaki Teremyağ'ı ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyu, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, karbonat, un ve irmiği ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yağlanıp, unlanmış orta boy baton kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından alın. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Glazür için bir kaba aldığınız pudra şekerinin içine limon suyunu ilave edin ve koyu boza kıvamına gelene kadar karıştırın (karışım boza kıvamında değilse 1 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edebilirsiniz). Ilınan kekin üzerine glazürü gezdirin. Fazla donmadan limon dilimleri ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyin. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer teremyağ,Limon soslu kek Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA