Kıymalı Üçgen Börek Tarifi

Kıymalı Üçgen Börek

Kıymalı Üçgen Börek Yapılışı

Öncelikle iç malzeme için kıyma ve soğanı bir tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. KimyonKimyon kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Cuminum cyminum L. Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Kemnon" ve "acem kimyonu" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Çorbalarda, soslarda, köftelerde, av etlerinde, lahanalı yemeklerde, sindirimi zor...", karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat...", tuz ekleyip karıştırın ve ılınması için kenara alın. Yufkalara sürmek için eritilmiş Teremyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine Teremyağ'lı karışımdan sürün. 2'nci yufkayı üzerine serin ve 4-5 cm eninde uzun şeritler kesin. Şeridin bir ucuna kıymalı iç harçtan koyun ve muska şeklinde sarın. Şeritler ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Kalan 2 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üçgen börekleri fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!
Aşçının notu: Püf noktası... Böreklerin daha yumuşak olması için su yerine süt kullanabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer teremyağ,Kıymalı Üçken Börek Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA