Keşkek Tarifi

Keşkek

Malzemeler

Keşkek Yapılışı

Aşurelik buğdayı kapaklı bir kaba koyup 3 su bardağı içme suyu ile akşamdan ıslatın. Sabaha kadar buğday bütün suyu çekmiş olacaktır. Ertesi gün geniş bir tencereye alıp, üzerine Teremyağ, et, temizlenip irice doğranmış soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın...", 3 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyu azaldıkça azar azar sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin. Buğday iyice ezilip, et de kemiğinden ayrılmaya başlayınca eti tencereden çıkarıp kemiğinden ayırın. Yarısını tencereye ekleyin, yarısını da servis sırasında kullanmak üzere kenara alın. Tencereyi yeniden ocağa oturtup tahta kaşık yardımıyla tenceredeki malzemeyi ezemeye başlayın. Tüm malzeme iyice özleşinceye dek işleme devam edin. Daha sonra ocaktan alın ve servis tabaklarına aktarın. Diğer taraftan üzeri için Teremyağ'ı kızdırıp pulbiber ve kimyonu ekleyin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın. Keşkeğin üzerine gezdirin. Üzerine didiklenmiş et ilave edin. Kekikle süsleyerek servis yapın.

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA