Kayısılı Üzümlü Pilav Tarifi

Kayısılı Üzümlü Pilav

Malzemeler

Kayısılı Üzümlü Pilav Yapılışı

Pirinci tuz eklenmiş sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp iyice yıkayın ve kenara alın. ÜzümÜzüm kelimesinin anlamı için tıklayınız "Mitolojide tanrıların güç kaynağı, efsanelerin meyvesi, bolluk ve bereketin simgesidir üzüm... Kuru haliyle de yıl boyunca çeşitli şekillerde sofralara konuk olan üzüm, Füsun Gümeli'nin hazırladığı tariflerle bambaşka tatlara büründü! Aklınızda..." ve kayısıları yıkayın. Teremyağ'ı bir tencereye alıp eritin. Üzerine eti ekleyip yumuşayana dek kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı katıp rengi dönene dek kavurmaya devam edin. BademBadem kelimesinin anlamı için tıklayınız " Kadifemsi dış kabuğun altında bulunan sert bir kabuk ve onun içindeki lezzetli tohumdan oluşan badem, karanlık, kapalı bir yerde saklı olan ve bulan kişiyi besleyecek bir hazineyi sembolize eder. Madde ile ruh ikiliğinin, dünya ile cennetin, ateş..." ve pirinci katıp pirinç saydamlaşana dek kavurun. Üzüm, dörde bölünmüş kayısıkayısı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Gevrek sulu eti, hoş kokusu, kadife dokusuyla haziran-temmuz aylarında olgunlaşmaya başlar kayısı. İran ve Mısır'da "altın yumurta" olarak adlandırılan kayısıyı taze olarak yemenin dışında bu lezzetli meyve ile hoş alternatifler...", tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış dereotudereotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Anethum groveolens Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Börekotu", "tarakdalı" vela "hukar" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprak ve tohumlarıdır. Tazesi kullanılır. Çorba, et-sebze-balık yemekleri, pilavlar,..." ekleyip karıştırın. Ocağı kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer teremyağ,kayısılı üzümlü Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA