Kavurmalı Pilav Tarifi

Kavurmalı Pilav Yapılışı

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletip süzün. İyice yıkayıp kenara alın. Teremyağ'ı eritip pirinci ilave edin ve saydamlaşana dek kavurun. Üzerine haşlanmış nohut, 3 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp 10 dakika demlendirin. Servis için kavurmayı ısıtın ve kalıp olarak kullanacağınız orta büyüklükte bir kasenin dibine biraz koyun. Kasenin üzerini pilavla tamamlayın. Servis tabağına ters çevirip çıkarın.

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer teremyağ,Kavurmalı Pilav Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA