Fırında Pirzola Tarifi

Fırında Pirzola

Malzemeler

Fırında Pirzola Yapılışı

Patatesleri yıkayıp kabuklu olarak ikiye bölün. Havuçları temizleyip halka doğrayın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Kırmızı biberleri dilimleyin. Domatesi küp doğrayın. 1 çorba kaşığı Teremyağ'ı kızdırıp pirzolaları önlü arkalı hafifçe kızartın ve bir fırın kabına aktarın. Üzerine bütün sebzeleri ekleyin. BiberiyeBiberiye kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Rosmarinus officinalis Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "Kuşdili" ve "hasalban"olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yapraklarıdır. Tazesi, kurusu ve yağı kullanılır. Et-sebze yemekleri, balık buğulama, tavuk...", karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve tuz ekleyerek karıştırın. Kalan Teremyağ'ı küçük parçalar halinde malzemenin üzerine koyun. Fırın kabının üzerini önce pişirme kağıdı, daha sonra alüminyum folyo ile sıkıca örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdı ve folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin. KekikKekik kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Thymus Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "İstanbul kekiği", "İzmir kekiği", "top kekik", "kara kekik" olarak anılan birçok türü vardır. Kullanılan kısmı sap, yaprak ve çiçekleridir. Tazesi, kurusu, suyu ve yağı..." dalları ile süsleyerek servis yapın.

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer teremyağ,fırında pirzola Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA