Etli Firik Pilavı Tarifi

Etli Firik Pilavı

Malzemeler

Etli Firik Pilavı Yapılışı

Firik ve bulguru ayrı kaplarda yıkayıp süzün. Teremyağ'ı bir tencereye alıp eritin. Üzerine eti ilave edin ve yumuşayana dek kavurun. Daha sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edip yumuşayana dek kavurun. Tencereye firik, bulgurbulgur kelimesinin anlamı için tıklayınız " Buğdayın kaynatılıp kurutulduktan sonra, kabuğunun soyularak değirmende öğütülmesi ile elde edilen bulgur, yüksek miktarda karbonhidrat, lif ve posa içerir. Aynı zamanda vitamin ile mineraller açısından da oldukça zengindir. Pirince göre daha fazla..." ve şehriye ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sıcak su, nohut, tuz ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ilave edip kapağını kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis tabaklarına alın. Üzerine narnar kelimesinin anlamı için tıklayınız " Akdeniz ikliminin yoğun kırmızısı, bolluk, bereket ve refahın sembolü… Üç büyük kitapta adı geçen, pek çok kültürde kutsal kabul edilen, binbir marifetli, yakut taneli cennetin meyvesi… Baharda açan nar çiçekleri önce olgunlaşır,..." taneleri ekleyerek servis yapın

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Etli Firik Pilavı Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA