Ekler Pasta Tarifi

Ekler Pasta

Malzemeler

    Hamuru için:
    2 çorba kaşığı Teremyağ
    1 su bardağı su
    Bir tutam tuz
    1 su bardağı Bizim Mutfak Un
    2 adet yumurta
    1 adet yumurtanın akı

    Kreması için:
    3 çorba kaşığı Teremyağ
    İki buçuk su bardağı süt
    3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
    2 çorba kaşığı Ülker Kakao
    4 çorba kaşığı tozşeker
    2 paket Bizim Mutfak Şekerli Vanilin

    Tepsiyi yağlamak için:
    1 tatlı kaşığı Teremyağ

    Üzeri için: 1 çorba kaşığı Teremyağ
    100 gram bitter çikolata

Ekler Pasta Yapılışı

Hamuru için bir tencereye aldığınız Teremyağ ve suyu kaynatın. Kaynayan suya bir tutam tuz ve unu ilave edip hızlıca karıştırın. Hamuru toparlandıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan hamurun içine 2 adet yumurta ve 1 adet yumurta akını ekleyin. Dilerseniz elinizle, dilerseniz miksermikser kelimesinin anlamı için tıklayınız " Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ..." yardımıyla yumurtaları hamura iyice yedirin. İlk önce hamurunuz parça parça olmuş gibi gözükebilir, yumurtaları hamura yedirdikçe yapışkan bir hamur görüntüsü ortaya çıkacak. Bu görüntüyü elde ettiğiniz anda hamurunuz olmuş demektir, karıştırmayı bırakın. Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurun ve düz bir uç takın. Kremayı hazırlamak için Teremyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alıp ocağa oturtun. Karışım muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp Teremyağ ekleyin ve mikserle iyice çırptıktan sonra soğumaya bırakın. Tepsiyi 1 tatlı kaşığı Teremyağ ile yağlayın ve sıkma torbasına doldurduğunuz hamuru aralıklarla 10'ar cm uzunluğunda sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamurlar iki katı büyüklüğe çıkıp hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan hamurları yatay olarak kesip iki parçaya ayırın ve arasını kremakrema kelimesinin anlamı için tıklayınız "Süt,şeker ve kıvam arttırıcı malzemelerle hazırlanan,pastaların aralarına dolgu malzemesi olan ve üzerine kaplamakta kullanılan malzeme." ile doldurun. Üzeri için Teremyağ ile bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eklerlerin üst kısmını erittiğiniz çikolataya batırıp çıkarın. Bütün eklerleri bu şekilde hazırlayın ve buzdolabında çikolata donana kadar bekletip servis yapın.

Birbirinden lezzetli diğer tarifler için tıklayın!

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Terermyağ,ekler pasta Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA