Ali Paşa Pilavı Tarifi

Ali Paşa Pilavı

Malzemeler

Ali Paşa Pilavı Yapılışı

Pirinci tuz eklenmiş sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp iyice yıkayın ve kenara alın. Teremyağ'ı tencereye alıp eritin. İçine pirinç ve dolmalık fıstık ekleyip, pirinç saydamlaşana dek kavurun. Kuşüzümü, tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve 3 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika demlenmeye bırakın. Köfte için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Harçtan erik büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. 2 çorba kaşığı Teremyağ'ı eritip köfteleri kızartın. Orta boy, ortası delik bir kek kalıbını suyla hafifçe ıslatın ve demlenen pilavı içine koyarak şekillendirin. Ters çevirerek servis tabağına aktarın. Köfteleri pilavın ortasındaki boş kısma yerleştirip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer teremyağ,ali paşa pilavı Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA