Etli Kurufasulye Tarifi

Etli Kurufasulye
  • 6 Kişilik
  • Orta

Etli Kurufasulye Yapılışı

Kurufasulyeyi yıkadıktan sonra iki buçuküç saat ıslatın. Ardından suyunu süzüp tencereye fasulyeleri aktarın. Üzerine 3 su bardağı soğuk su koyup, 10-15 dakika haşlayın. Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri, bir kepçe yardımıyla alın. Fasulyeler piştikten sonra tencereyi, kapağı kapalı olarak bir kenarda bekletin. Bu arada soğanı yemeklik doğrayın. Biberleri ve kabukları soyulmuş domatesi küp doğrayın. Güveç kapta sıvıyağ veya tereyağını ısıtın. Etleri içine atıp, birkaç kez karıştırın. Etin rengi döndüğünde, soğanları ekleyip hafifçe soteleyin. Biberi de şöyle çevirin. Salçayı ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip, 5-6 dakika pişirin. Sıcak suyun içinde bekleyen fasulyeleri, haşlama suyu ile birlikte etlere katın. Ardından küp doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Ateşten almaya yakın tuzunu ilave edin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA