Alabaş Dolması Tarifi

Alabaş Dolması
  • 6 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,00
  • Orta

Malzemeler

Alabaş Dolması Yapılışı

ALABAŞLARI soyun ve üst kısmından kapak kesip, çıkarın. Alabaşları tencereye dizin ve 1 su bardağı su ekleyip, 20 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan kıyma, yemeklik doğranmış soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın...", pirinç, kabuğu soyulup küp doğranmış domatesdomates kelimesinin anlamı için tıklayınız " Patlıcangiller familyasından olan domatesin anavatanı Güney ve Orta Amerikadır. İlk olarak Peru ve Meksika'da yetiştirilen domates, İspanyol kaşifler tarafından Avrupa'ya getirildi. Pek çok insan zehirli olduğuna inandığı için domates çok uzun...", salça, kıyılmış maydanoz, dereotudereotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Anethum groveolens Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Börekotu", "tarakdalı" vela "hukar" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprak ve tohumlarıdır. Tazesi kullanılır. Çorba, et-sebze-balık yemekleri, pilavlar,..." ve naneyi derin bir kaba alın. İçine tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve pulbiber katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Yarım çay bardağı su ekleyin ve karıştırın. Pişen alabaşların içini kabakkabak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Kabakgillerin örnek bitkisidir. Kabağın anayurdunun Kuzey Amerika olduğu kabul edilir. Kabak taze sebze olarak kullanılmasının yanı sıra kurutularak da tüketilir. Bazı yörelerde kabak çiçekleri dolma yapımında kullanılır. Satın alıp saklarken:..." oyacağı veya bir kaşık ile oyun. İçlerine kıyma harcını paylaştırın ve tencereye yerleştirin. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağızeytinyağı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zeytinyağı, üretim yöntemine göre başlıca üç kategoriye ayrılır: Naturel, rafine ve riviera. Naturel Zeytinyağı (Virgin Oil): Zeytin meyvesinin doğal renk, koku ve tat özelliklerini taşıyan, hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan elde edilen yağdır...." gezdirin. Önce harlı sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA