Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı
  • 8 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Bulgur Pilavı Yapılışı

BULGURU yıkadıktan sonra üzerine çıkacak kadar su ekleyip, 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün
ve bir kenara alın. Bir tencerede tereyağını eritin ve içine kıyılmış soğan, sivri biber ve kabukları doğranıp küp
doğranmış domatesi ilave edin. Tuz, karabiber ve pulbiberini ayarladıktan sonra kısık ateşte 3-4 dakika kavurun. Bulguru ilave edin ve tekrar 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Bulgurun üzerini geçecek kadar su ekleyip, pişirin. Suyunu çekince tekrar bir buçuk su bardağı su katın ve pişmeye bırakın. Hafif sulu ve biraz lapa bir kıvam olunca ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Köy ve siyez bulgurunu Malatya Pazarı veya aktarlardan temin edebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA