Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Arpa Şehriye Pilavı
  • 6 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı

KIRMIZI biberi küp doğrayın. Mantarı ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kırmızı biberi bir iki dakika
kavurun. Üzerine mantarı katın. Suyunu salıp çekene dek kavurduktan sonra kenara alın. Tereyağını kızdırıp
şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, biberli-mantarlı karışım, haşlanmış
nohut, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip, ocaktan alın. Kıyılmış dereotu
ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA