Baharatlı Pilav Tarifi

Baharatlı Pilav
  • 4 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

Baharatlı Pilav Yapılışı

Pirinci 30 dakika ılık suda bekletin. Süzdükten sonra 3-4 defa yıkayın. Zeytinyağında yemeklik doğranmış
soğanı pembeleşene kadar kavurun. İçine pirinç, kimyon, rezene tohumu, sarmısak, hardal,
karanfil, kesmeşeker, kişniş, badem, tuz, karabiber katıp iyice karıştırın. Sıcak suyu ilave edip
tencerenin kapağını kapatın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine tereyağını koyun. Demlendikten sonra karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Aşçının notu: Pilavı, arzuya göre soğuk da servis yapabilirsiniz

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA