Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı
  • 8 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

Acem Pilavı Yapılışı

Tavuğu haşlayıp elinizle didikleyin ve kenara alın. Yağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ve dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ve tavuk bulyon ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Didiklenmiş tavuk etini katın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatıp üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Pilavın üzerine kağıt havlu koyup kapağı kapalı olarak, 10 dakika demlenmeye bırakın. Diğer taraftan yumurtaları çırpıp, her birinden birer adet omlet yapın. Omletler hazır olunca bir tanesini alıp, bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına pilav koyup kenarlarını toplayın ve ters çevirerek bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan omletleri de bu şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 10 dakika pişirin. Haşlanmış bezelye, domates ve biber dilimleri eşliğinde servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA