Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı
  • 6 Kişilik
  • Orta

Özbek Pilavı Yapılışı

Nohudu bir gece önceden suda bekletip, ertesi gün haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye tereyağını
alıp, yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun. Salçayı ekleyin. Daha sonra dolmalık fıstık, kuşüzümü,
küçük doğranmış havuç ve parçalara ayrılmış kuzu etini ilave edip kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine et suyu ve tuz ekleyin. Etin pişmesine yakın, pirinci ilave edin. Kısık ateşte, tencerenin ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Nohudu ilave edin ve bir kez karıştırın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA