Yumurtalı Pilav Tarifi

Yumurtalı Pilav
  • 4 Kişilik
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,33

Yumurtalı Pilav Yapılışı

PİRİNCİ yıkayıp süzün ve kenara alın. Tereyağını eritip pirincin rengi beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ilave edip pişmeye bırakın. diğer taraftan yumurtaları bir kaba kırıp iyice çırpın. Pilavın suyunu çekmesine yakın bezelyeleri ilave edip karıştırın. Çırpılmış yumurtayı üzerinde gezdirin. Kapağını kapatarak ağır ateşte pişmeye bırakın. Yumurta pişince altını kapatıp 10 dakika demlendirin. Servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış dereotudereotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Anethum groveolens Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Börekotu", "tarakdalı" vela "hukar" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprak ve tohumlarıdır. Tazesi kullanılır. Çorba, et-sebze-balık yemekleri, pilavlar,..." serperek servis yapın.

kalan karakter 1000

Arzu Arzu

Pirinç ölçüsü yanlış olmuş galiba. Doğrusunu söyleyebilir misiniz

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır0
cevapla 08.07.2015 05:45
SofraDergisi SofraDergisi // İSTANBUL

Arzu Hanım Merhaba, tarif 1,5 su bardağı pirinçle hazırlanmıştır. İlginize teşekkür eder, iyi günler dileriz...

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır1
cevapla 08.07.2015 15:28

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA