Bulgurlu Ezme Tarifi

Bulgurlu Ezme
  • 6 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,00
  • Kolay

Malzemeler

Bulgurlu Ezme Yapılışı

Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, bulgurbulgur kelimesinin anlamı için tıklayınız " Buğdayın kaynatılıp kurutulduktan sonra, kabuğunun soyularak değirmende öğütülmesi ile elde edilen bulgur, yüksek miktarda karbonhidrat, lif ve posa içerir. Aynı zamanda vitamin ile mineraller açısından da oldukça zengindir. Pirince göre daha fazla..." şişene kadar bekletin. DomatesDomates kelimesinin anlamı için tıklayınız " Patlıcangiller familyasından olan domatesin anavatanı Güney ve Orta Amerikadır. İlk olarak Peru ve Meksika'da yetiştirilen domates, İspanyol kaşifler tarafından Avrupa'ya getirildi. Pek çok insan zehirli olduğuna inandığı için domates çok uzun..." ve sivri biberi çok minik doğrayın. Taze soğanı incecik kıyın. Sarmısağı da iyice ezin. Maydanozu incecik kıyın. Limonun suyunu sıkın. Tüm malzemeyi, acı biberbiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Anayurdu Güney Amerika olan biber, patlıcangiller familyasının bir üyesi. Amerika'da tarımı yapılan en eski bitkilerden olan biber, kıtanın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmış. Yapılan araştırmalar Amerika'nın yerli halklarının M.Ö 7500..." salçasını da ilave ederek karıştırın. ZeytinyağıZeytinyağı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zeytinyağı, üretim yöntemine göre başlıca üç kategoriye ayrılır: Naturel, rafine ve riviera. Naturel Zeytinyağı (Virgin Oil): Zeytin meyvesinin doğal renk, koku ve tat özelliklerini taşıyan, hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan elde edilen yağdır...." ekleyin. Tuz ve pulbiber ilavesiyle servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA