Kavala Kurabiyesi Tarifi

Kavala Kurabiyesi Bu tarif Kavalada Makis Baba'dan alınmış. Makis Baba'nın kavala kurabiyesi dünyaca ünlüymüş
  • melekm
    9 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,11

Kavala Kurabiyesi Yapılışı

Önce bademleri renk alana kadar kavurup ince ince kıyalım.


Eritilmiş ve soğumuş margarini miksermikser kelimesinin anlamı için tıklayınız " Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ..." ile kar beyaz oluncaya kadar mikserle çırpalım.


Üzerine pudra şekerini, yumurta sarısını,vanilyayı, limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." kabuğunu, kabartma tozunuun, badembadem kelimesinin anlamı için tıklayınız " Kadifemsi dış kabuğun altında bulunan sert bir kabuk ve onun içindeki lezzetli tohumdan oluşan badem, karanlık, kapalı bir yerde saklı olan ve bulan kişiyi besleyecek bir hazineyi sembolize eder. Madde ile ruh ikiliğinin, dünya ile cennetin, ateş..." ve bunların en üstüne konyağı döküp ve avuçlarınızla iyice yoğurun.


Hamuru merdaneyle açıp kalıpla yada bardakla yuvarlaklar kesin.
Yuvarlakları tekrar keserek ay şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
180 derece ısıtılmış fırında hafif renk alana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri hemen bol pudra şekerine batırın.


Aşçının notu: Soğuduktan sonra afiyetle tüketin, laf aramızda kalsın;) yemeye doyum olmuyor benden söylemesi...

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA