Mısır Unu Helvası Tarifi

Mısır Unu Helvası
  • 6 Kişilik
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,00
  • Orta

Mısır Unu Helvası Yapılışı

TEREYAĞINI eritip, dolmalık fıstık ve mısırmısır kelimesinin anlamı için tıklayınız " Anayurdu Güney Amerika olan mısır, Buğdaygiller'dendir. Nişasta açısından zengin, beyaz, sarı ya da kızıl tanecikleri, düz uzun yapraklardan oluşan bir kılıf içinde korunan, uzun bir koçan oluşturur. Mısır, olduğu gibi yenilmesinin yanı sıra, yağı..." ununu ekleyin. Kısık ateşte dolmalık fıstık pembeleşene dek karıştırarak kavurun. Tozşeker ve su ekleyip topak kalmaması için karıştırın. Su kaynamaya başlayınca, ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Sıcakken kek kalıbına döküp kaşık yardımıyla üzerine bastırın. Düz bir servis tabağına ters çevirip çıkarın. Ilık olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA