Elmalı Kuzu Güveci Tarifi

Elmalı Kuzu Güveci
  • 4 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

Elmalı Kuzu Güveci Yapılışı

KUZU etini ince ince dilimleyin. Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra dilimleyin. PortakalPortakal kelimesinin anlamı için tıklayınız "ÖNCELERİ Hindistan'da, sonra Çin'de rastlanan, ardından yolu Akdeniz'e düşen portakal, geçmiş dönemlerde o kadar nadir bulunurmuş ki, bu özelliğinen dolayı ayrıcalıklı kimselere hediye olarak sunulurmuş. Günümüzde hasta ziyaretlerine portakal..." kabuğu rendesini bir kaba alıp üzerine adaçayıadaçayı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Salvia officinalis Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "Dişotu" veya "meryemiye" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yapraklarıdır. Hem taze, hem kuru olarak değerlendirilir. Et yemeklerinde, çorbalarda, makarna soslarında...", karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve tuz ekleyip harmanlayın. Soğanı halka doğrayıp kenara alın. Yuvarlak ve küçük bir fırın kabını çok az yağlayıp, patateslerin bir kısmını kaba yerleştirin. Üzerine portakallı karışımdan serpin. ElmaElma kelimesinin anlamı için tıklayınız " Her mevsim evlere konuk olan elma, pek çok özelliğinden dolayı dünya üzerinde "en fazla tüketilen meyve" ünvanını elinde bulunduruyor. Mitolojik öykülerin kahramanı, şifa deposu ve aynı zamanda afrodizyak özellikli elma, Füsun Gümeli'nin..." dilimlerini dizip üzerine soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın..." halkası koyun. En üste et dilimi yerleştirin. Her kata portakallı karışımdan serpin. Malzemeniz bitene kadar bu şekilde devam edin. En üstte kalacak patatespatates kelimesinin anlamı için tıklayınız " Nişasta zengini, besleyici bir sebze olan patates, patlıcangiller ailesindendir. Anayurdu Güney Amerika'daki And Dağları bölgesi olana patates, dünyanın her yerinde kolayca bulunabilen ekonomik ve lezzetli bir besin maddesi olduğundan günümüzde..." ve elma dilimlerini ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Elma ve portakal suyunu karıştırıp yemeğin ortasındaki boşluktan dökün. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin. Üzerini açıp yeniden fırına verin. Yarım saat daha pişirin. Fırın kabını servis tabağına ters çevirerek çıkardıktan sonra ikram edin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA