Sütlü Patlıcanlı Börek Tarifi

Sütlü Patlıcanlı Börek
  • 6 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,50
  • Zor

Malzemeler

Sütlü Patlıcanlı Börek Yapılışı

1 HAMUR için unu eleyip, derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. KremaKrema kelimesinin anlamı için tıklayınız "Süt,şeker ve kıvam arttırıcı malzemelerle hazırlanan,pastaların aralarına dolgu malzemesi olan ve üzerine kaplamakta kullanılan malzeme.", süt, maya, tozşeker ve tuz ekleyip, çok yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için yarım saat bekletin.

2 Diğer taraftan patlıcanı alacalı şekilde soyup, küp doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve süzün. Elinizle sıkıp, fazla suyunu alın. Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. PatlıcanPatlıcan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Patlıcangillerin örnek bitkisidir. Anavatanı Hindistan olan patlıcan, patates ve domatesin de akrabasıdır. Orijinal adı Hint kökenli "vatin - ganah" olan patlıcan, Arapça "badincan", Farsça "patengan" olarak adlandırılıyor. Akdeniz ve Uzak Doğu...", kıyılmış sivri biberbiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Anayurdu Güney Amerika olan biber, patlıcangiller familyasının bir üyesi. Amerika'da tarımı yapılan en eski bitkilerden olan biber, kıtanın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmış. Yapılan araştırmalar Amerika'nın yerli halklarının M.Ö 7500..." ve kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi de ekleyin. Tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve pulbiber ekledikten sonra tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3 Mayalanan hamuru iki parçaya ayırın. Her parçayı 7 bezeye ayırıp, toplam 14 beze elde edin. Bezeleri neskafe tabağı büyüklüğünde açın. 7 adet hamuru aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun ve tek bir hamur gibi 22x22 cm'lik kare bir fırın kabı büyüklüğünde açın.

4 Diğer 7 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve toplam 2 adet kare hamur elde edin. Birini kalıbın dibine yayın ve üzerine hazırladığınız patlıcanlı iç harcı boşaltın. Kaşık yardımıyla hamurun her tarafını kaplayacak şekilde harcı yayın. Açtığınız diğer hamurla da harcın üzerini kapatın. Böreğin üst kısmına bıçakla bir pencere açın ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA