Galeri

Yazın habercisi ; dondurmaYazın habercisi ; dondurma

Hindistancevizli Dondurma Tarifi.

 

1 çay bardağı rendelenmiş hindistancevizi 
Yarım kg süzme yoğurt 
1 su bardağı tozşeker 
Yarım limonun suyu 
1 paket vanilya 

Üzeri için: 2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata.

 

DERİN bir kapta süzme yoğurt ile tozşekeri iyice çırpın. Hindistancevizilimon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Donması için buzlukta 1 gece bekletin. Diğer taraftan benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sıkma torbasına doldurun. Bir kepçenin dışına çikolata ile çizikler yaparak çanak şekli verin ve buzlukta 1-2 saat bekletin. Dondurmayı servis yapacağınız zaman dondurma kaşığı ile servis tabağına toplar çıkarın. Üzerine kepçenin üzerinde dondurup, çıkardığınız çikolata çanaklarını yerleştirin ve bekletmeden servis yapın.

 

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN