Galeri

Sütlü yemekler...Sütlü yemekler...

SÜT ÇORBASI(3 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı süt

2 su bardağı su

1 çorba kaşığı tereyağı

2 adet küçük boy havuç

2 çorba kaşığı pirinç

Tuz

Karabiber

2 çorba kaşığı tuzsuz badem

Hazırlanışı:

Tereyağını eritip, küp doğranmış havucu hafifçe oteleyin. Bir tencereye süt, su ve havucu ekleyip, pişmeye bırakın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın. Bademleri sıcak suda 4-5 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kavurun. Çorbanın üzerine serpiştirip, servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN