Galeri

Sivas'ın meşhur lezzetleriSivas'ın meşhur lezzetleri

 Gürün Ekşili Köftesi Tarifi (8 kişilik)

 Köfte için:
500 gram yağsız kıyma
İki buçuk su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy soğan
Kırmızıbiber,
nane,
kekik
Kimyon,
yenibahar,
karabiber
Tuz,
reyhan
1 su bardağı su
4 çorba kaşığı un
Köfte sosu için:
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kurufasulye
1 çay bardağı yeşil mercimek
3 parça kemik
3 çorba kaşığı salça
Tereyağı,
nane,
kırmızıbiber
Gürün sumağı


Maydanoz ve soğanı incecik kıyın. Derin bir kaba kıyma, bulgur, yumurta, kıyılmış soğan, maydanoz, kırmızıbiber, nane, kekik
kekik kelimesinin anlamı için tıklayınız
"Latince adı: Thymus Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "İstanbul kekiği", "İzmir kekiği", "top kekik", "kara kekik" olarak anılan birçok türü vardır. Kullanılan kısmı sap, yaprak ve çiçekleridir. Tazesi, kurusu, suyu ve yağı..."
, kimyon, yenibahar, karabiber, tuz ve bol miktarda reyhan koyup yoğurun. Köfte kurudukça su ilave edin. Köfte kıvamını bulurken, 2 çorba kaşığı un koyup iyice karıştırın ve yoğurma işlemini bitirin. Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarlandıktan sonra arta kalan 2 çorba kaşığı unu köftelerin üzerine dökün ve iyice sallayarak unla kaplanmasını sağlayın. Diğer taraftan nohut ve fasulyeyi ıslatın. Kemikle beraber düdüklü tencereye koyup, 30 dakika kaynatın. Yeşil mercimeği ayrı bir tencerede pişirip, haşlanmış fasulye ve nohutla buluşturun. Bu tencereye 3 çorba kaşığı salça ekleyin. Daha sonra yuvarlanmış ve unlanmış köfteleri ilave edin. Köfteler pişince yemeğin üzerini ısıtılmış tereyağı, nane ve kırmızıbiberle süsleyin. Servis yapılırken tabaklara sumak serpin.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN