Galeri

Ramazan pideleri...Ramazan pideleri...

RAMAZAN PİDESİ(1 Adet)

Malzemeler:

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

20 gram yaş maya

1 kahve fincanı ılık süt

2 adet kesmeşeker

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Hamuru açmak için:

Bir buçuk su bardağı kepekli un

Üzeri için:

1’er tatlı kaşığı çörekotu ve susam

Hazırlanışı:

Öncelikle yaş maya ve kesmeşekeri ılık sütte iyice eritip, kenara alın. Unun ortasını havuz gibi açıp, kenarlarına tuz serpiştirin. Erittiğiniz mayayı unun ortasına dökün. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Kabarması için oda sıcaklığında 2 saat dinlendirin. Hamuru açmak için kepekli unu düz bir zemine serpiştirin. Tek yumak halindeki hamuru zemine yerleştirin. Hamurun elinize yapışmaması için arada elinizi suya batırarak hamuru yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açın. Tahta kaşık veya spatulanın sapıyla ya da parmak uçlarınızla, kolay dilimlenmesi için dilim şekilleri çizin. Üzerine çörekotu ve susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN