Galeri

Ramazan konukları içinRamazan konukları için

 Mercimek Çorbası Tarifi

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet küçük boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet soğan
4 su bardağı su
3 su bardağı et veya tavuk suyu
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Üzerine: Nane

AYIKLANMIŞ mercimek, kabuğu soyulmuş patates, havuç ve soğanı bir tencereye alın. Üzerine su ve et suyu ekleyerek haşlayın. Daha sonra tümünü robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Bir tavada tereyağı ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN