Galeri

Ramazan' ın gülü: GüllaçRamazan' ın gülü: Güllaç

FIRINDA GÜLLAÇ(8 adet)

Malzemeler:

2 adet güllaç yaprağı

Yarım litre süt

1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için:

Toz antepfıstığı

Kiraz şekerlemesi

Hazırlanışı:

SÜTÜ bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynayınca içine tozşeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra ılınmaya bırakın. Güllaç yapraklarından birini düz bir zemine serin ve üzerine süt serpin. Hafif yumuşaması için bez örtünün üzerine alın. Diğer güllacı da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını dörde bölüp, toplam 8 parça elde edin. Her parçayı geniş ağızlı Türk kahvesi fincanlarının canlarının içine yerleştirin. Ortalarına cevizi paylaştırın ve fincanın dışına taşan kısımları üzerine kapatın. Fincanları ters çevirip, servis tabağına çıkarın. Kalan sütü tekrar ılıtıp, üzerlerine gezdirin. Sütünü çektikten sonra toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN