Galeri

Pratik makarna tarifleriPratik makarna tarifleri

Makarna Dolması

 Malzemeler

25 adet canneloni makarna 

Yeteri kadar su 

1 tatlı kaşığı sıvıyağ 

200 gram kavurma 

250 gram mantar 

200 gram kurutulmuş domates 

2 çorba kaşığı 1 çay kaşığı 

tereyağı 

1 çorba kaşığı un 

2 su bardağı süt 

1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 

Makarna Dolması Yapılışı

1 makarnayı bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, az tuz ve sıvıyağ ekleyin. Yapışmaması için arada bir karıştırarak pakette belirtilen süre kadar haşlayın. Piştikten sonra süzün ve soğuk sudan geçirin. 2 Kurutulmuş domatesi 1 saat sıcak suda bekletin ve süzüp, dilediğiniz şekilde doğrayın. Kavurmayı 1 çay kaşığı tereyağında ısıtın. İçine zarlarını soyup kıydığınız mantarı ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Kurutulmuş domatesi, kavurmanın içine katın ve şöyle bir çevirdikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Makarnaların içine bu harcı doldurun ve ısıya dayanıklı bir fırın kabının içine yan yana dizin. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve unu ilave edip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ekleyip, fazla koyu olmayan bir sos elde edin ve makarnanın üzerine gezdirin. Parmesan peynirini de serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Aşçının notu: Canneloni, geniş rulo şeklinde bir makarna çeşididir. Büyük marketlerden temin edebilirsiniz.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN