Galeri

Pratik bir Ramazan...Pratik bir Ramazan...

NANELİ YAYLA ÇORBASI(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı tavuk suyu

3 su bardağı su

Yarım çay bardağı pirinç

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Pirinci 3 kahve fincanı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Bu karışıma haşlanmış pirinci ekleyin. Tavuk suyu ve suyu tencerede kaynatın. Kaynayan sudan 1 kepçe yoğurtlu karışıma döküp, ılıştırın. Bu karışımı yavaşça suya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Pirinç piştikten sonra kesilmemesi için tuzunu en son katın. Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında nane ve kırmızı pul biberi kızdırıp, üzerine gezdirin.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN