Galeri

Pilav tarifleriPilav tarifleri

Saçaklı Pilav

 Malzemeler

2 su bardağı pirinç 

2 su bardağı tel şehriye 

3 çorba kaşığı margarin 

2 adet kırmızı biber 

2 adet dolmalık biber 

1 adet jel tavuk suyu 

1 tatlı kaşığı kuru fesleğen veya 

3-4 dal taze fesleğen 

Taze çekilmiş karabiber 

Tuz 

Her porsiyon için: 

6 adet kuşkonmaz 

1 çorba kaşığı sıvıyağ 

3 adet kiraz domates 

1 parça lagos balığı 

Saçaklı Pilav Yapılışı

1 TEL şehriyeyi 2 çorba kaşığı eritilmiş margarinde kavurun. Şehriyenin rengi dönünce kıyılmış kırmızı ve dolmalık biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kalan 1 çorba kaşığı margarini ilave edip karıştırın. Yıkanmış pirinç ve jel tavuk suyu ekleyip, pirinç kaşıktan tel tel dökülene dek kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su, fesleğen, karabiber ve tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç göz göz olana dek kısık ateşte pişirin.

2 Diğer taraftan kuşkonmazları tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzdürüp, yarım çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Ocaktan almaya yakın domates ilave edin. Domateslerin kabukları soyulmaya başlayınca, ocağın altını kapatın. Kuşkonmazları servis tabağına yerleştirin.

3 Lagos balığını kalan sıvıyağda önlü arkalı pişirip, servis tabağındaki kuşkonmazların üzerine koyun.

4 Pilavı servis tabağına alın. Üzerine domates yerleştirip servis yapın.

Aşçının notu: Saçaklı pilavı ocaktan aldıktan sonra göz göz olan boşluklara çok az miktarda zeytinyağı dökün. 2 dakika dinlendirdikten sonra karıştırın. Pilavınızın çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Bu yöntemi tüm pilav çeşitleri için deneyebilirsiniz. Saçaklı pilavı ekşi bir sos çeşidiyle servis edebilirsiniz.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN