Galeri

Peynirin lezzet kattığı 9 nefis tarifPeynirin lezzet kattığı 9 nefis tarif

 Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça Tarifi (6 kişilik)

 Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
Yarım çay bardağı soda
1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar tam buğday unu
Tuz
İç malzeme için:
200 gram beyaz peynir
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
Karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar galeta unu


1 HAMURU için yoğurt, sıvıyağ, tereyağı, yumurta, yumurta akı, soda, tozşeker ve tuzu geniş bir kaba alıp çırpın. Kaşar peyniri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp kenara alın. 2 İç harcı için beyaz peyniri
ufalayıp bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, pulbiber ve karabiber ekleyip harmanlayın. 3 Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzda kare şeklinde açıp, içine
peynirli harçtan koyun. Hamuru üçgen olacak şekilde kapatın. Uçlarının açılmasını önlemek için
parmaklarınızla bastırın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene
dek işleme devam edin. 4 Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırpıp, poğaçaların üzerine sürün. Galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN