Galeri

Peynirin en tatlı 10 haliPeynirin en tatlı 10 hali

 Tahin Pekmezli Cheesecake Tarifi (6 kişilik)

 Bir buçuk paket yulaflı bisküvi
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
700 gram krem peynir
5 tatlı kaşığı mısır nişastası
3/4 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı tahin
4 çorba kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı susam yağı
Yarım su bardağı krema

Üzerine:
Yarım su bardağı dondurulmuş böğürtlen
2-3 çorba kaşığı tozşeker
Nane yaprakları

 ÖNCELİKLE bisküvileri robottan geçirin ya da streç filmin arasına koyup bir merdane yardımıyla ufalayın ve geniş bir kaseye alın. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ilave edin ve iyice karıştırın. 22 cm'lik kelepçeli bir kalıbı eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve karışımı kalıba yayın. Bir bardağın dibi ile üzerine bastırarak her tarafa eşit şekilde yayılmasını sağlayın. İçi için, krem peynir, mısır nişastası ve tozşekeri bir kaba alıp mikserle çırpın ve kalın bir krema kıvamına getirin. Yumurtaları birer birer bu karışımın içine kırarak çırpmaya devam edin (bu aşamada çok fazla çırpılmaması gerekir, aksi halde kekin üstü fırında pişerken çatlayabilir). Tahin, pekmez, susam yağı ve kremayı da bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırının ısısını 90 dereceye düşürün ve yaklaşık 60-70 dakika daha pişirmeye devam edin (kekin tam ortası ıslak ve parlak değilse pişmiş demektir). Kek sıcakken kalıbın etrafına bir bıçak gezdirerek kalıbın çeperlerinden ayırın. Kek oda ısısına gelince buzdolabına koyun. Üzerini kapatmadan bir gece buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarıp üçgen dilimleyin ve servis tabağına alın. Sosu için, tozşekeri böğürtlenin üzerine döküp yarım saat bekletin. Blenderden geçirip cheesecake'nin üzerine gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN