Galeri

Lezzetli börek tarifleriLezzetli börek tarifleri

Çerkez Peynirli Börek

   

Malzemeler

3 su bardağı rendelenmiş isli Çerkez peyniri 

4 adet yufka 

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 

5-6 dal nane 

150 gram kaymak 

1 adet yumurtanın akı 

2 çorba kaşığı sıvıyağ 

Yeteri kadar galeta unu 

Çerkez Peynirli Börek Yapılışı

Çerkez peynirini geniş bir kaba alın. Üzerine ceviz ve ince kıyılmış nane ilave edin. Yufkaları düz bir zeminde üst üste koyun. Genişliği 4 parmak olacak şekilde uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına peynirli harç koyup bir parça kaymak yerleştirin. Daha sonra muska şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için ucunu hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufkalar ve harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yumurta akını sıvıyağla çırpın. Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN