Galeri

Kremanın en lezzetleri halleriKremanın en lezzetleri halleri

Lokumlu Turunç Parfe, Kremalı Turunç Sos ile Tarifi.

 

Parfe için: 
4 çorba kaşığı turunç reçeli 
1 çorba kaşığı tozşeker 
6 adet çifte kavrulmuş fıstıklı lokum 
2 adet yumurta sarısı 
100 ml krema (1 kutu 200 ml) 
Turunç sos için: 
2 çorba kaşığı turunç reçeli 
Yarım çay bardağı krema 
1 çorba kaşığı süt 
1 tatlı kaşığı tozşeker .

 

ÖNCELİKLE parfe için turuncu çok ince dilimleyin ve tozşekerle birlikte bir tavada karamelize haline gelene kadar kavurun. Hafif sulanınca bir kenara alın. Doğranmış lokumu ilave edin. Yumurta ve kremayı ayrı ayrı kaplarda çırpıcı ile kabarana kadar çırpın. Daha sonra yumurtanın içine çırpılmış kremayı katın. Karamelize edilmiş lokumlu karışımı ekleyin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra kolay çıkması için küçük silikon tart kalıplarına paylaştırın. Donması için derin dondurucuda en az 3-4 saat bekletin. Sos için kıyılmış turuncu bir tavaya alın ve içine kremayı katın. Süt ekledikten sonra kısık ateşte sık sık karıştırarak turunç yarı yarıya yumuşayana kadar kaynatın (koyu bir kıvam olursa biraz daha süt ekleyin). En son tozşeker ilave edin ve tavayı ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Dondurulmuş parfeyle birlikte veya parfenin üzerine gezdirip servis yapın..

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN