Galeri

Hatay'ın nam-ı diyar lezzetleriHatay'ın nam-ı diyar lezzetleri

 Mercimekli Karnıyarık (Şıh-el Mihşe) Tarifi (4 kişilik)

 4 adet patlıcan
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı fesleğen
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı,
tuz
Servis için:
Yoğurt


Patlıcanların her birine uzunlamasına üç yarık açın. Acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra yatay olarak bir tencereye dizin. 1 su bardağı mercimeği su dolu bir kaba alarak, 1 saat suda bekletin. Suyunu süzün. İçine yemeklik doğradığınız soğan, 1 tatlı kaşığı fesleğen, kimyon, 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi patlıcanların içine doldurun. Tencereye 2 bardak su koyun ve kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına aldığınız karnıyarıkları yoğurt veya yeşillikle beraber servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA