Galeri

Hafif bir Ramazan...Hafif bir Ramazan...

HİNDİ SOTE(4 Kişilik)

Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı doğranmış hindi

2 adet baklavalık yufka

4 çorba kaşığı zeytinyağı

20 adet arpacık soğan

20 adet mantar

Tuz, karabiber

Yarım su bardağı su

Süslemek için:

1 adet domates

5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı:

Yufkalardan yemek tabağı büyüklüğünde 4 adet parça kesin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yufkaları yağlayıp üst üste koyun. Derin bir cam kasenin arka kısmına yufkayı sarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve bir kenara alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında ayıklanmış arpacık soğanları ve hindiyi sote edin. Ortadan ikiye bölünmüş mantar, tuz ve karabiberi ilave edin. 1-2 dakika daha soteledikten sonra suyu ekleyip kısık ateşte hindi yumuşayana kadar pişirin. Yufkanın içine boşalttıktan sonra domates ve maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN