Galeri

En nefis 10 sütlü tatlıEn nefis 10 sütlü tatlı

 Damla Sakızlı Frambuazlı Muhallebi Tarifi (4 kişilik)

 4 parça damla sakızı
1 su bardağı frambuaz
3 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı silme vanilya
8 çorba kaşığı tozşeker

 DAMLA sakızı, süt, un, nişasta, vanilya ve 4 çorba kaşığı tozşekeri kısık ateşte koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Servis tabaklarına pay edin. Yarım su bardağı frambuazı blenderden geçirin. 4 çorba kaşığı tozşekerle birlikte pişirin. Karışımı muhallebinin üzerine gezdirin. Kalan frambuazlarla üzerini süsleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.

Aşçının notu: Muhallebinizin daha parlak görünmesini isterseniz, üzerine hazır jöle sürerek de servis yapabilirsiniz.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN