Galeri

Ekler pastaEkler pasta

Çikolatalı Ekler

  Malzemeler

Şu hamuru için: 1 su bardağı su 

2 çorba kaşığı margarin 

1 çorba kaşığı tozşeker 

Bir tutam tuz, 1 su bardağı un 

3-4 adet yumurta 

Kreması için: Yarım limonun 

rendelenmiş kabuğu 

Yarım su bardağı tozşeker 

2 çorba kaşığı kakao 

1 çay kaşığı vanilya 

Bir buçuk su bardağı süt 

1 çay bardağı un 

2 adet yumurta 

Çikolatalı sos için: 

60 gram bitter çikolata 

1 çorba kaşığı süt 

1 çorba kaşığı su 

1 çay bardağı pudraşekeri 

Çikolatalı Ekler Yapılışı

Şu hamuru için, 1 su bardağı suyu ve yağı bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine tozşekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin Yumurta çüsü (3-4) hamurun kıvamına göre değişebilir. Hamur ne fazla katı, ne de fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma ucu (duy) takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN