Galeri

Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküviÇay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi

Narlı Bisküvi Tarifi.

 

Yarım su bardağı nar tanesi 
1 su bardağı çilek 
1 su bardağı böğürtlen 
1 su bardağı tozşeker 

Hamuru için: 270 gram un 
2 adet yumurta 
100 gram tozşeker, 1 paket vanilya 

Süslemek için: Nar taneleri.

NARçilek ve böğürtleni bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşekeri ilave edip buzdolabında 2 saat bekletin. Diğer taraftan hamur için unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tozşeker ve vanilyayı katıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Çıkarıp ikiye ayırın ve her iki parçayı da merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Daha sonra büyük kalp kalıplarla kesin. Kestiğiniz hamurların yarısını yeniden küçük kalp kalıplarla kesip ortalarında kalp şeklinde boşluk oluşturun. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin. Diğer yandan, buzdolabında beklettiğiniz şekerli meyve tenceresini ocağa oturtun. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp kevgirden geçirin. Narlı karışım soğuduktan sonra büyük kalp kurabiyelerin üzerine sürüp, küçükleri üzerine yapıştırın. Kurabiyelerin ortalarındaki boşluklara da aynı karışımdan koyun. Nar taneleri ekleyerek servis yapın..

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN