Galeri

Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kekÇay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek

Ananaslı Top Kek Tarifi.

 

İki buçuk su bardağı un 
Yarım çay kaşığı tuz 
2 çay kaşığı kabartma tozu 
2 çorba kaşığı pudraşekeri 
50 gram tereyağı 
Yarım su bardağı süt 
Karamelize ananas için: 
3 dilim konserve ananas 
1 su bardağı tozşeker 
1 su bardağı soğuk su 
3 çorba kaşığı şekersiz krema 
1 paket krem şanti 
1 su bardağı süt 
1 paket vanilya 
Üzerine: 
Pudraşekeri.

 

Un, tuz, kabartma tozu ve pudraşekerini bir kaba alın. Tereyağını ekleyin. Birkaç kez karıştırın. Sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla hamurdan 6 adet daire kesin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Hamurları tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Karamel yapmak için tozşekeri tavada eritip ocaktan alın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Tavayı tekrar ocağa oturtun. Karıştırmadan, şekerin çözülmesini bekleyin. Çözüldükten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Vanilyayı ve ananasları tavaya alın. Karıştırıp ocaktan alın. Krem şantiyi sütle mikserleyin. 3 adet bisküvinin üzerine karamelize olmuş 1 dilim ananas yerleştirin. Ananasın üzerine krem şanti sıkın. Kalan bisküvilerle krem şantilerin üzerini kapatın. Pudraşekeri serpip servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN